Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Składniki:
-500 g wieprzowiny
-4 cebule
-2 zabki czosnku
-500 g pomidorów
-250 g papryki
-500 g zielonej fasolki
-500 małych ziemniaków
-1/2 szklanki oleju
-sól, pieprz,papryka, natka
GIVETSCH(Zapiekanka sofijska)

Mięso pokroić w kostkę, paprykę w plasterki, fasolkę obrać z włókien, pokroić na pół.
Mięso podsmażyć na patelni bez tłuszczu(około 3 minuty), odstawić.
Do duzego garnka z rozgrzanym olejemwłożyć cebulę i czosnek, smażyć na złoty kolor, dodać podsmażone mieso,
smażyć do zrumienienia, włożyć resztkę jarzyn. Doprawić tylko pieprzem lub papryka w proszku.
Garnek przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika(170 stopni) i piec przez 1 1/2 godziny(nie odkrywać podczas pieczenia).
Podawać w naczyniu, w którym była pieczona, ew.posolić i posypać natk±.
Smacznego
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •