ďťż

Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Fasola po polsku


25 dag fasoli Jaś, 8 dag cebuli, 16 dag kiełbasy, 8 dag boczku wędzonego, 6 dag
smalcu, 1 dag mąki, 2/5 l wywaru z kości i włoszczyzny, 2 dag miodu, 1 dag rodzynek,
sok z cytryny, czosnek, pieprz, sól

Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Ze smalcu i mąki sporządzić zasmażkę i
rozprowadzić wywarem. Kiełbasę pokroić w plastry, boczek w paski i zasmażyć z
drobno posiekaną cebulą. Dodać miód i drobno posiekane rodzynki. Zmieszać z
zasmażką, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i cytryną, zagotować.
połączyć z ugotowaną fasolą i całość chwilę dusić. Podawać z pieczywem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •