Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Grzanki
Składniki:
15 dag pieczarek
10 dag szynki
2 jaja
łyżka m±ki
łyżka posiekanej natki pietruszki
10 kromek bułki
masło lub margaryna do smarowania
łyżka oleju
pieprz, sól
--------------------------------------------------------------------------------
Wykonanie:
Pieczarki umyć, oczy¶cić, posiekać, podsmażyć na oleju, doprawić sol± lub pieprzem.
Szynkę drobno pokroić. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę.
Delikatnie wymieszać z m±k±, żółtkami, ostudzonymi pieczarkami, szynk± i natk±.
Kromki bułki po odkrojeniu skórki cienko posmarować masłem lub margaryn±, nałożyć masę,
wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać na złoty kolor.
Powrót