Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Łatwe ciasto ze ¶liwkami

Składniki:

2 szklanki m±ki
pół kostki margaryny
szklanka cukru
4 duże jaja

czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 kg węgierek

Do roztopionej i następnie schłodzonej margaryny wsyp cukier i m±kę wymieszan± z proszkiem, wbij jaja i dokładnie wymieszaj

składniki. Wylej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułk± tart± tortownicy o ¶rednicy 22-24 cm.

Na wierzchu równomiernie poukładaj wydrylowane ¶liwki. Takie ciasto piecz w temperaturze 180-190°C, a gdy się zarumieni i zacznie
odstawać od brzegów formy, możesz je wyj±ć z piekarnika.



































































  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •