ďťż

Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Poncz ananasowy


Składniki:

litr białego półsłodkiego wina
pół szklanki rumu
świeży ananas - raczej nie da się zastąpić ananasem z puszki
szklanka soku ananasowego z kartonu lub butelki
1 cytryna
4 czubate łyżki cukru
4 goździki

Sposób przygotowania:

Ananasa obieram ze skóry, wykrawam niejadalny głąb i kroję na kostkę o boku 2 cm.
Cytrynę myję dokładnie i kroję na cienkie plastry.
Cytrynę i ananasa zalewam rumem i odstawiam na kilkanaście minut.
Wino mieszam z sokiem ananasowym, dodaję cukier i goździki i mocno podgrzewam - ale nie doprowadzam do wrzenia.
Gorące wino przelewam do wazy, dodaję cytryny i ananasa wraz z rumem. Podaję w małych filiżankach lub szklaneczkach o grubych ściankach.
Bardzo smakuje i nie mniej rozgrzewa!
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •