Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Spaghetti bolonese - przysłał Gucio
makaron spaghetti, przecier pomidorowy w kartoniku,
0,5 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, ser żółty, kostka rosołowa, cebula, olej,
oregano, sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu al dente.
Sos do makaronu:
Na patelni usmażyc na złoto pokrojon± w kostkę cebulkę, dodać do niej mięso i smażyc
ok. 10 min, aż mięso się usmaży. Następnie dodać przecier pomidorowy, przyprawy
(sól, pieprz, czosnek, oregano). Dusić przez ok. 10 min i gotowe.
Sosem polać makaron. Podawać ze startym żółtym serem lub - je¶li kto¶ ma w zapasach -
z parmezanem. Smacznego:)