Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Błyskawiczne francuskie babeczki

Składniki:

50 dag m±ki
25 dag margaryny
3 żółtka
2 jaja

szklanka gęstej kwa¶nej ¶mietany
15 dag smalcu
2 łyżki octu
białko

Cukier wanilinowy WINIARY
owoce
konfitury
¦nieżynka WINIARY
sól


Z posiekanej margaryny, przesianej m±ki, gęstej ¶mietany, żółtek, jaj, octu, smalcu i szczypty soli energicznie wyrób ciasto. Uformuj
kulę i włóż j± do lodówki na 15 minut.


Po wyjęciu ciasto rozwałkuj na placek grubo¶ci 3 mm. Wykrój kółka i włóż je do natłuszczonych foremek. Teraz posmaruj
roztrzepanym białkiem i posyp cukrem wanilinowym. Babeczki piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C.

Na upieczone i ostudzone babeczki nałóż konfitury, ¦nieżynkę oraz pokrojone owoce.


Z tak przygotowanego kruchego ciasta możesz także upiec paluszki do barszczu.





















































  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •