Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Babeczki z jagodami
Ciasto:
30 dag m±ki pszennej
2 żółtka
20 dag masła
8 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy (1,6 dag)
Ciasto szybko zagnie¶ć, uformowane w kule
i wstawić do lodówki. Rozwałkowane na 5 mm ciasto
wkładamy do foremki i pieczemy około 20 minut.
Krem:
1,5 szklanki mleka
3 łyżki cukru
1 łyżka m±ki pszennej
2 łyżki m±ki kukurydzianej
1 cukier waniliowy (1,6 dag)
Żółtka utrzeć do biało¶ci z cukrem i cukrem
waniliowym następnie dodać oba rodzaje m±ki i dokładnie
wymieszać. Mleko zagotować i poł±czyć z mas± jajeczn±
gotować stale mieszaj±c. Babeczki napełnić kremem i jagodami.
SMACZNEGO!!!