Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Warzywa mieszane na patelni
Czas przygotowania: 30 min
Proporcje: dla 4 osób
Składniki:
3 marchwie (ok. 300g)
1 biała rzodkiew (ok. 250g)
250 g selera
1 ¶redni por
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki chińskiego octu
4 łyżki oleju sojowego do smażenia
Sos:
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka sosu chili
4 łyżki sosu sojowego
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w cienkie paski.
Rozgrzać olej, smażyć 3 min. marchew i rzodkiew, dodać sól i ocet. Przełożyć do naczynia i na tym samym oleju przesmażyć 3 min. por i seler.
Wymieszać sos sojowy z cukrem i chili, następnie wymieszać sos z warzywami i wstawić na ok. 30 min do lodówki.
Serwować na zimno.