Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Warzywa mieszane na patelni
Czas przygotowania: 30 min
Proporcje: dla 4 osób
Składniki:
3 marchwie (ok. 300g)
1 biała rzodkiew (ok. 250g)
250 g selera
1 ¶redni por
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki chińskiego octu
4 łyżki oleju sojowego do smażenia

Sos:
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka sosu chili
4 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie:

Warzywa pokroić w cienkie paski.

Rozgrzać olej, smażyć 3 min. marchew i rzodkiew, dodać sól i ocet. Przełożyć do naczynia i na tym samym oleju przesmażyć 3 min. por i seler.

Wymieszać sos sojowy z cukrem i chili, następnie wymieszać sos z warzywami i wstawić na ok. 30 min do lodówki.

Serwować na zimno.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •