Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Fondue czekoladowe

Składniki:

10 dag gorzkiej czekolady
pół szklanki ¶mietany
łyżka masła
opakowanie cukru waniliowego

rozmaite owoce (mog± być z puszki)

Na garnku z gotuj±c± się wod± ustaw rondel tak, aby nie dotykał powierzchni wody.


Czekoladę połam na drobne kawałki, dodaj ¶mietanę, masło oraz cukier waniliowy. Kiedy masło i czekolada się rozpuszcz±, wszystkie
składniki dokładnie wymieszaj.

Przygotowany sos przelej do naczynia do fondue.


Teraz umyj owoce, osusz je i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż je na talerzu. Do czekoladowego fondue możesz również podać kawałki
drożdżowego ciasta.































































  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •