Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Babka piaskowa z polew± czekoladow±
Składniki:
ciasto:
20 dag m±ki pszennej
15 dag m±ki ziemniaczanej
20 dag cukru
25 dag masła
4 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
polewa:
gotowa polewa czekoladowa
do dekoracji:
kolorowe wiórki kokosowe
Masło utrzyj z cukrem na puszyst± masę, a następnie z dodawanymi stopniowo żółtkami (po jednym) oraz z obiema m±kami,
proszkiem do pieczenia i aromatem. Następnie ubij z białek sztywn± pianę i delikatnie poł±cz j± z ciastem.
Ciasto wlej do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułk± tart±, wstaw do umiarkowanie gor±cego piekarnika. Piecz 40-50
minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu babkę wyjmij z formy i oblej polew± (przygotowan± według przepisu zamieszczonego na opakowaniu).
Babkę udekoruj, obficie posypuj±c j± wiórkami kokosowymi.