Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Murzyn
Skladniki:
Maka pszenna 50 dag
Maka krupczatka 40 dag
Mleko 1/4 litra
Drozdze 4 dag
Jaja 3 szt.
Jajo do posmarowania ciasta 1 szt.
Zoltko 1 szt.
Margaryna 16 dag
Cukier 1 lyzka
Sol 2 plaskie lyzeczki
Tluszcz do blachy-smalec 5 dag
Kielbasa domowa lub slaska 1 kg.
Przepis:
Przygotowac ciasto drozdzowe,podobnie jak na bolki.Po wyrosnieciu podzielic na 6-8 kawalkow,podsypujac odpowiednia iloscia maki,rozwalkowac je na cienkie prostokaty.Na jednym dluzszym brzego kazdego platka ciasta uloz yc umyta i osuszona kielbase i zawinac w rulon.Konce bulki zaokraglic.Wszystkie bulki ulozyc na wysmarowanej blasze do ponownego wyrosniecia.Tuz przed wlozeniem do pieca powierzchnie kazdego murzyna posmarowac rozmaconym jajem.Piec podobnie jak inne cias ta drozdzowe w srednio nagrzanym piecu.