Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi
Ryż z sosem z piersi kurczaka - Lidka
25 dag pieczarek, 2-3 cebule, pier¶ kurczaka, pół kubeczka ¶mietany, 2 łyżki m±ki,
olej, sól, pieprz, papryka ostra sproszkowana, ew. przyprawa do kurczaka,
ryż ( w dowolnej ilo¶ci).
Przygotowanie
Pieczarki obrać, pokroić. Cebule też. Pier¶ kurczaka pokroić w kostkę i
oprószyć przyprawami. Na patelni lub w rondlu rozgrzać tłuszcz. Usmażyć na nim kawałki
kurczaka, następnie dodać cebulkę i podsmażyć j±, a po chwili także pieczarki.
Przyprawić do smaku, dolać trochę wody i dusić jeszcze 10 minut pod przykryciem.
Zagę¶cić ¶mietan±. Podawać z ryżem lub z makaronem. Wychodzi całkiem tanio je¶li kupimy
całego kurczaka i do potrawy zużyjemy tylko piersi, zamiast kupować filety.