ďťż

Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Wołowina z cebulą
Czas przygotowania: 30 min
Czas marynowania: 30 min
Proporcje: dla 2 - 3 osób
Ocena: +
Składniki:
400 g polędwicy wołowej lub zrazówki
4 średnie cebule pokrajane w piórka
olej do smażenia

Marynata:
szczypta soli, pieprzu
1 łyżeczka wina ryżowego (dowolnie)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 małe jajo roztrzepane
1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju sojowego

Sos:
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki glutasoli (dowolnie)
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki rosołu lob wody

Przygotowanie:

Mięso (częściowo zamrożone) pokroić na bardzo cienkie paseczki.

Połączyć składniki marynaty dokładnie wymieszać z mięsem. Marynować 30 min.

Przygotować sos, odstawić.

Cebulę smażyć mieszając na mocno rozgrzanym oleju przez 2 min., nie dopuszczając do zrumienienia.

Dodać mięso, smażyć przez 2 min.

Przygotowany sos wlać do mięsa; gotować aż zgęstnieje, stale mieszając. Danie gotowe.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •