Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Zupa cytrynowa


250 g ko¶ci cielęcych, ¶rednia włoszczyzna, 1 i 1/2 cytryny, 1/2 szklanki ryżu, 1 łyżka
m±ki, 1 łyżka masła, 2 łyżki mleka, 2 żółtka, sól

Do garnka włożyć oczyszczon± włoszczyznę, wypłukane ko¶ci, ryz i masło, nalać ok. 1
i 1/2 l wody. Posolić i gotować na niedużym ogniu, aż ryz i jarzyny będ± miękkie.
Wyj±ć jarzyny i ko¶ci wrzucić kawałek skórki wyparzonej cytryny. M±kę rozprowadzić
mlekiem i zaprawić zupę, zagotować . W garnku wymieszać żółtka i zalać je gor±c±
zup±. Nie gotować. Obran± cytrynę pokroić w cienkie plastry i wrzucić do zupy.
Cało¶ć doprawić do smaku sokiem z półówki cytryny.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •