ďťż

Blog literacki, portal erotyczny - seks i humor nie z tej ziemi


Fasolka smażona z czosnkiem i dymką
Czas przygotowania: 45 min
Proporcje: dla 3-4 osób
Ocena:

Składniki:
500 g zielonej fasolki
2-3 cebulki dymki posiekane
5 ząbków czosnku wyciśnietych
200 ml buliony z kury
3 łyżki masła

Sos:
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

Obciąć końcówki strąków i poprzecinać na pół.

Zagotować bulion, włożyć fasolkę (nie musi być przykryta płynem) i gotować tak długo aż płyn całkowicie wyparuje od czasu do czasu mieszając.

Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 sek. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 sek. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • qualintaka.pev.pl
  •